Per al desenvolupament del projecte i la direcció d’obra comptem amb Pepa Morán i Anna García de l’estudi d´arquitectura i paisatge L’OBRADOR. Escenografia, texturització i conjunt escultòric s’encarrega a Xavi Amat de QOTALLER NATURA.
Per a l’assessoria d’estructures auxiliars comptem amb Laura Venturas i Júlia Noy de l’estudi d’arquitectura ARQUIVISTES. Com a assessors de comunicació comptem amb Pere Pous d’ANTHESIS LAVOLA.
La comunicació històrica comptem amb l’assessoria de l’EDITORIAL EFADÓS
Una combinació innovadora d’arquitectura i naturalesa que crea un entorn urbà sostenible i verd. Amb una superfície total de 755 m², aquest bosc vertical consta de dues parts principals: 535 m² de superfície vegetada en la façana i 220 m² de tancaments.
El projecte aconsegueix una altura màxima de 12 metres i un ample màxim de 50 metres. Per a garantir la seva estabilitat, s’utilitza una sòlida estructura metàl·lica autoportant composta per 45 tones d’acer galvanitzat. Aquesta estructura compta amb 22 pòrtics verticals formats per perfils tubulars de 140×140 mm, distribuïts en 4 nivells d’altura de 2,5 metres cadascun.
Contacta amb nosaltresLa superfície de façana vegetada mixta abasta 535 m² i inclou diferents elements. S’utilitzen 450 m² de mòduls hidropònics amb substrat de llana de roca, la qual cosa permet conrear una àmplia varietat de plantes. A més, s’empren 85 m² de plantes enfiladisses que creixen sobre una malla metàl·lica, brindant un aspecte verd i natural a l’estructura. També se suspenen 15 arbres de gran grandària sobre la façana, composts per 9 espècies diferents, afegint bellesa i diversitat al projecte. En total, s’utilitzen al voltant de 22 000 plantes, que inclouen 7 espècies de plantes enfiladisses, 13 espècies penjants i 20 espècies arbustives.
Per a garantir un reg adequat de totes les plantes, s’implementa un sistema de reg per degoteig. Aquest sistema consta d’11 sectors de reg i utilitza 500 metres lineals de canonada de reg per degoteig. A més, s’instal·len 2 bombes per a la recirculació i fertirrigació de l’aigua. És important destacar que el projecte busca ser autosuficient en el consum d’aigua. Per a aconseguir-ho, s’empren 13 dipòsits d’acumulació de 2000 litres cadascun, situats a l’interior de l’estructura autoportant. Això permet una autonomia de reg de fins a 15 dies, i fins i tot 7 dies durant els mesos més secs.
A més, el projecte Bosc Vertical Caixaforum contempla la restauració de 360 m² de superfície de façana, retornant la bellesa i funcionalitat a l’estructura i promovent la sostenibilitat i la presència de la naturalesa en entorns urbans.