Plaça de les dones del 36

L’actuació consisteix en la remodelació de la paret mitgera existent, millorant els seu comportament tèrmic i integrant-lo en l’entorn mitjançant un primer gir arquitectònic de la façana principal, la instal·lació d’un jardí vertical de gabions, coronat per una instal·lació de 31 plaques fotovoltaiques i una zona de lames. La zona del jardí verticalo mur verd, inclourà també un mural artístic.

L’objectiu del projecte

Té com a objectiu, la remodelació de la mitgera sud-oest de la finca situada al Carrer Santa Àgata 34. Aquesta mitgera és una de les façanes principals de la plaça de les Dones del 36, amb un gran impacte visual. 

Contacta amb nosaltres

Descripció de la proposta

Arquitectes: Arquivistes.

La proposta integra el mural al propi sistema de “façanes vegetals”. El sector més proper a la plaça queda cobert per lames Fotomuntatge amb imatge de mural no definitiva Institut M. Del Paisatge Urbà Arquivistes Estudi d’Arquitectura 10 que varien d’amplada de manera que deixi entreveure la vegetació posterior. El disseny seguirà la tècnica artística anomenada “halftones”. 

Augmentar la presència de verd a la plaça per ajudar afavorir les condicions de temperatura i humitat, tant a la plaça, com als habitatges que limiten amb la mitgera. 

Generar una composició que es familiaritzi amb el barri.

Plantació de vegetació amb un baix consum hídric.

El mur verd, es realitza amb uns gabions de 100x50x12cm que pengen d’una subestructura pròpia.

Consisteixen en uns gabions de barres d’acer inoxidable, que contenen substrats on arrelarà la vegetació. La vegetació consisteix en plantes d’un baix consum hídric i una gran resiliència. La plantació es composa de diferents espècies, aconseguint així una variació de textura i color.

Formulari de contacte

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.